dilluns, 22 d’agost del 2016

Germans, garirebé bessons - M.Mercè Cuartiella


En Joan i l’Ester són germans. La seva relació és intensa, sovint excloent, a voltes destructiva, i això condiciona les seves vides i la seva visió del món. Això desespera la Raquel, la dona d’en Joan, que detesta no formar part d’aquest món privat que comparteixen, farcit de secrets i de fantasmes del passat. Quan en Joan anuncia que ha contret un deute de joc i que cal reunir, en sis dies, una quantitat que està fora del seu abast, comença una recerca tan inútil com frenètica en què tots tres intentaran, en solitari i sense l’ajut dels altres, aconseguir uns diners impossibles. Germans, gairebé bessons ens parla d’uns personatges contradictoris que volen ser feliços però no en saben, que necessiten dels altres i, alhora, no poden evitar ferir-los, que desconfien dels sentiments i la tendresa però que, malgrat això, aspiren a ser estimats.




Club de lectura mes de juny:

Després de la lectura del llibre i amb el col·loqui de les assistents al club de lectura, situem la novel·la en un gènere humorístic, sentimental, realista i picaresc. Les lectores defineixen la novel·la com a divertida i amena ja que el format del llibre convida a realitzar una lectura ràpida i amb un vocabulari planer i entenedor.

Es destaquen els dos personatges principals: en Joan i  l'Ester que destaquen per la capacitat de posar-se en embolics i ser tant rebuscats que no saben com sortir-se'n. 
A més, les lectores també destaquen la relació malaltissa i de dependencia que tenen els dos germans que els prové del que han viscut en un passat. 


Valoració: 7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada