dimarts, 24 de maig del 2016

Aquelles nits de maig - Manel Subirats i Costa



Han passat molts anys des que la Guillermina Bel Pomerol va abandonar la família i el país per dedicar-se a viure una vida de disbauxa «fent senyors» arreu del món. Cors delerosos, cites nocturnes i matrimonis trencats la porten a Miraflores, un poblet en plena jungla amazònica. Anys després, s’hi retroba per casualitat amb el seu germà bessó Jan i la seva neboda, la Màrcia, una noia de tot just quinze anys. Per a la Màrcia, òrfena de mare, el retrobament amb la seva tieta Guillermina li obre les portes de l’amor, del sexe i de les relacions i els vincles, sovint foscos i incomprensibles, que menen el món.



Club de lectura mes de maig:

Després de la lectura del llibre i amb el col·loqui de les assistents al club de lectura, situem la novel·la en un gènere sentimental, realista i picaresc. Les lectores defineixen la novel·la com a divertida i amena ja que el format del llibre convida a realitzar una lectura ràpida i amb un vocabulari planer i entenedor.

Es destaca el capítol 4 de llibre que es on la Màrcia fa un descripció de la Guillermina i on aquesta explica com va conèixer don Matín Zabalata. 

Totes les assistents destaquen la frase "Fer senyors" com a molt encertada i divertida, ja que no estem acostumats a sentir-la i se'n va parlar força.

Els personatges més destacats són la Guillermina i la seva neboda Màrcia i es destaquen per la seva personalitat i naturalesa a l'hora de compartir experiències i converses sobre la vida adulta. 


Valoració: 7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada